Här lever hantverket vidare

Under de dryga hundra år som Vitabytrappan har snidat virke till vackra dörrar och trappor, har förändringens vindar blåst hårt utanför dörren. Storskalighet och massproduktion har utmanat många av de finsnickerier som förr låg i var och varannan by på Österlen. Vitabytrappan är ett av få snickerier som inte bara överlevt, utan lyckats utvecklas i takt med tiden. Medvetna kunder söker gedigna material, hantverksskicklighet och design. Precis det som Vitabytrappan hållit fast vid alla år. Vår kärlek och vår drivkraft.

En ny tid i samma anda

Den snickerifabrik som Nils Nilsson en gång startade drevs av familjen Andersson fram till 2021. Då var det dags för en ny era i snickeriets historia. Lina och Magnus fick möjligheten att ta över – en dröm gick i uppfyllelse. Passionen för finpapper fick en ny dimension i olika träslag, och vår bakgrund inom formgivning och design samt förpackningsindustrin, fick alla pusselbitar att falla på plats.

Vår ambition är att varsamt förvalta traditionen, men också lyfta fram det som allt fler kunder söker. Kvalitet, omsorg om detaljerna och kompromisslöshet. Allt detta startar i händerna på Vitabytrappans finsnickare.

“Snickarnas skicklighet är Vitabytrappans hjärta. Det är de som skapar magin av råmaterialet som kommer in och gång på gång överträffar våra kunders förväntningar.”

Magnus Jacobsson, vd för Vitabytrappan.

Snickeriets historia är vår inspiration och vägledare. Den kompetens och känsla för trä som under hundra år byggts upp i detta snickeri är unik. Det är kärlek och det är Vitabytrappans framtid.

Lina Larsson och Magnus Jacobsson
Ägare till AB Vitaby Snickerifabrik