Klassisk trätrappa

Ring oss för mer info »

En klassisk trätrappa inomhus är ett val som ligger nära till hands för många – av en bra anledning! En mjuk trappa i ett vackert skiftande träslag ger en både klassisk och modern prägel på vilket hem som helst, beroende på design och träslag. På Vitabytrappan bygger vi trätrappor för inomhusbruk, bland annat i furu, ek, björk, valnöt och ask.

Trappa i trä för livet

Oavsett hur du väljer att designa din trätrappa, kommer den bokstavligen att ge ditt hem ett lyft – och hålla i många år framöver!

Ektrappa, furu, eller kanske valnöt?

Flera faktorer påverkar utseendet hos din trappa. Dels vilket träslag du väljer, dels hur du väljer att ytbehandla trätrappan, och dels också vilken typ av design din trappa får. Kombinationsmöjligheterna är nästintill oändliga!

 

Vad är skillnaden mellan en ektrappa och en furutrappa?

Furu och ek är två av våra vanligaste träslag när det kommer till trappmaterial. Vilket passar dig bäst?

  • Furu – Furu är ett relativt mjukt träslag, vilket gör denna trätrappa extra lämplig för inomhusbruk där slitaget är begränsat. Virket är ljusgult, med mörkare kärnved.
  • Ek – Ek är ett rejält och stabilt träslag, mycket lämpligt för trappor som utsätts för lite mer slitage. Kärnveden är gråbrun med tydliga årsringar.

Funderar du på vilken typ av trätrappa som passar just ditt hem bäst? Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på Vitaby snickerifabrik, vi hjälper dig gärna med att ta fram ett förslag!

Fyll i ett offertunderlag som du sedan skickar in till oss, så återkommer vi till dig så fort vi kan!
Här får du också lite tips på hur du ska välja trappa!